Misja fundacji

Wspieramy

Udzielamy wsparcia nie tylko osobom z niepełnosprawnością, ale również ich rodzinom i opiekunom. To oni kształtują światopogląd i życie codzienne dziecka często zapominając o swoim komforcie psychicznym i fizycznym. Chcemy ułatwić im codzienne zmagania poprzez wskazywanie i optymalizowanie prawidłowych technik pielęgnacji i rehabilitacji ich najbliższych. Udzielamy również wsparcia psychologicznego poprzez warsztaty oraz konsultacje indywidualne.

Edukujemy

Szkolimy opiekunów medycznych, opiekunów osób z niepełnosprawnościami i osób starszych ale też uczniów czy pracowników urzędów. Prelekcje w szkołach, szkolenia dla pracowników mają na celu pokazanie, że osoby z niepełnosprawnością należy traktować tak jak każdą inną osobę, jednocześnie biorąc pod uwagę jej ograniczenia wynikające z wieku czy niepełnosprawności. Szkolenia dla opiekunów medycznych/osób starszych niepełnosprawnością mają na celu pokazanie prawidłowych technik obracania, przesadzania, przemieszczania osoby z niepełnosprawnością jak również skutecznej komunikacji i walkę ze stereotypami.

Motywujemy

Niepełnosprawność ogranicza, ale nie uniemożliwia spełniania marzeń! Jest to hasło przyświecające naszym warsztatom skierowanym do osób z niepełnosprawnością. Chcemy udowodnić, że pomimo niepełnosprawności można z powodzeniem spełniać marzenia, realizować się społecznie jak i zawodowo. Na warsztaty zapraszamy wszystkich niepełnosprawnych, którzy mają problem z określeniem swoich celów oraz brak im motywacji do działania.